Amerikkalainen kvinoa-pähkinäkakku

Porkkanakakulta vaikutteita saanut ihanan maukas ja mehevä maustekakku.

  • Määrä: 10 annosta

Tee näin:

1. Sulata margariini ja jäähdytä hieman.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pieninä erinä kananmunavaahtoon. Lisää rasva ohuena nauhana taikinan joukkoon.
4. Vuoraa ∅ 26 cm vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 160 °C:ssa noin 1 h 10 min. Jäähdytä.
5. Vatkaa kuorutteen aineet keskenään sekaisin.
6. Halkaise kakku. Levitä puolet kuorutteesta väliin ja loput pinnalle.
7. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa. 

Ainesosat
  • 225 g margariinia, laktoositonta (3 dl)
  • 5 kpl kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 4 dl Risenta Kvinoapihvi-aineksia (200g)
  • 4 dl Risenta riisijauhoa (280g)
  • ¾ dl Risenta hasselpähkinäjauhoa
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • TÄYTE
  • 200 g margariinia, laktoositonta
  • 2 dl tomusokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa, laktoositonta