Bataatti-siemenpizza, tuorepestoa, fetaa ja tomaatteja

Siemennäkkileipäseoksesta syntyy veikeä ja maukas pizzapohja, jonka voi päällystää esimerkiksi kesäisellä tuorepestolla, fetalla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla. Tämän ihanan reseptin on laatinut Wellberriesin Tuulia Järvinen.

  • Aika: 60min
  • Määrä: 4-6

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200°C.

  2. Valmista ensin bataattisose: kuori ja paloittele bataatti, ja keitä palaset kypsiksi. Kun bataatit ovat kypsiä, soseuta ne.

  3. Kiehauta 3 dl vettä, ja lisää öljyn kanssa siemennäkkileipäsekoitukseen. Lisää mukaan bataattisose ja sekoita tasaista.

  4. Leivinpaperoi 2 uunipeltiä, ja jaa taikina kahteen osaan. Tee taikinasta kostein käsin ympyrät pelleille, ja paista n. 25 minuutin ajan, tai kunnes pizzapohja irtoaa helposti leivinpaperista.

  5. Valmista tomaatit: puolita ne, asettele pellille ja pirskota päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pizzapohjien kanssa samaan aikaan n. 20 minuutin ajan.

  6. Pizzan ja tomaattien valmistuessa valmista tuorepesto: lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita tasaista pestoa.

  7. Kun pizzapohjat ja tomaatit ovat valmiita, levitä ensin pohjien päälle pesto, sitten tomaatit ja viimeiseksi murusteltu feta/oluthiivahiutaleet. Koristele halutessasi Risenta unikonsiemenillä.

Ainesosat
  • Pizzapohja:
  • 1 ps Risenta Lehtikaali-siemennäkkileipäsekoitusta
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • n. 200 g bataattia
  • Paahdetut tomaatit:
  • n. 400 g minitomaatteja
  • öljyä, suolaa, mustapippuria
  • Tuorepesto:
  • 1 iso ruukku basilikaa
  • pari kourallista babypinaattia
  • 1,5 dl Risenta kuorittuja hampunsiemeniä
  • 0,5 dl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl neitsytoliiviöljyä
  • 1 kynsi valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 limen mehu
  • päälle: fetajuustoa (vegaaninen: oluthiivahiutaleita), Risenta unikonsiemeniä