Blinit

Hyvä perusohje perinteisille blineille!

  • Aika: 45min
  • Määrä: 10 kpl

Tee näin:

1. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita ne lämpimään maitoon.
2. Lisää loput jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
3. Anna tekeytyä väh. 30 minuuttia.
4. Vaahdota valkuainen ja lisää se taikinaan varovasti käännellen.
5. Paista blini- tai lettupannussa.
6. Tarjoile mädin, kermaviilin ja hienonnetun sipulin kanssa.

Ainesosat
  • 1 dl kermaviiliä
  • 6 g kuivahiivaa
  • 2,5 dl n. 42-asteista maitoa
  • 1,5 dl Risenta tattarijauhoa
  • 1 dl Risenta riisijauhoa tai 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 keltuainen ja 1 valkuainen
  • ripaus suolaa