Chia-sämpylät

Nämä herkulliset, gluteenittomat sämpylät ovat meheviä, ravitsevia ja täynnä hyvää tekeviä siemeniä. Ne maistuvat ihanalta sellaisenaan keiton tai salaatin kaverina tai esimerkiksi avocadolla ja punasipulilla päällystettynä kevyenä lounaana.

Tee näin:

1. Liota hiiva, chia-siemenrouhe ja psyllium veteen ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset paitsi karpalot keskenään. Lisää jauhoseos nesteeseen.
3. Vatkaa muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella.
5. Muotoile käsin palloja taikinasta.
6. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä.
7. Anna kohota liinan alla noin 75 minuuttia.
8. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia 190 °C:ssa kiertoilmauunissa.
9. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

Ainesosat
  • 25 g (1/2 pkt) hiivaa
  • 4 rkl Risenta psylliumkuitujauhetta
  • 4 rkl chia-rouhetta
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä (noin 30°)
  • 4 1/4 dl Risenta kaurajauhoa
  • 3/4 dl Risenta riisijauhoa
  • 3/4 dl Risenta maissijauhoa
  • 1 rkl Risenta unikonsiemeniä
  • 1 rkl Risenta pellavansiemenrouhetta
  • 1 rkl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl Risenta kurpitsansiemieniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa