Durranäkkäri ja valkopapu-punajuuritahna

Tiesitkö, että helppo, gluteeniton näkkäri syntyy vain muutamasta raaka-aineesta? Helpoimmillaan voit sekoittaa durrajauhoon vain vettä ja suolaa, mutta sen voi myös maustaa suosikkimausteillaan. Tässä ohjeessa makua antamaan lisättiin maukasta juustokuminaa. Durranäkkäri on miedon makuinen leipä, joka on parhaimmillaan ihanan levitteen, esimerkiksi tämän herkullisen valkopapu-punajuurilevitteen kanssa!

Tee näin:

Durranäkkäri

  1. Lämmitä uuni 200°C. Sekoita raaka-aineet keskenään ja leivinpaperoi pelti.

  2. Pyöritä taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja painele niistä mahdollisimman ohuita (pyöreitä) näkkileipiä leivinpaperille. 

  3. Paista ensin 10 minuutin ajan 200°C:ssa, laske sitten lämpö 150°C:een. Paista vielä n. 25-35 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon näkkärien paksuudesta – tarkkaile niitä siis paistaessasi! Näkkärit ovat valmiit kun ne hieman nousevat irti paperista. Ohuet näkkärit tulevat rapeimmiksi.

 Valkopapu-punajuuritahna


  1. Kuori ja kuutioi punajuuri ja keitä se kypsäksi

  2. Lisää kypsät punajuurikuutiot muiden raaka-aineiden kanssa syvään kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Jos kaipaat lisää happoisuutta, lisää hieman omenaviinietikkaa.

  3. Tarjoile kaunis ja ravitseva levite durranäkkäreiden seurana!

Ainesosat
  • Durranäkkäri:
  • 3,25 dl durrajauhoa
  • 1,5 dl vettä
  • n. 0,5-1 tl suolaa
  • n. 1 tl juustokuminaa
  • Valkopapu-punajuuritahna:
  • 1 dl Risentan valkopapuja (liotettuna+keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan)
  • 1 pienehkö punajuuri
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl neitsytoliiviöljyä
  • n. 0,5 dl vettä (kunnes koostumus on sopivaa)
  • ½ punttia tuoretta korianteria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa