Glögi-raakakakku

Tämä ihana Glögikakku on talven juhlapöydän kuningatar. Mantelijauhon, taatelien ja piparkakkumausteen yhdistelmä hurmaa pohjassa ja täytteen glögi ja kardemumma tuovat tuulahduksen joulun tunnelmaa! Kiillettä lukuunottamatta kakku on raakakakku. Jos haluat kakusta täysin vegaanisen, korvaa kiilteen liivate agar-agarilla tai jätä kiille kokonaan pois.

Tee näin:

  1. Valmista ensin pohja: Sekoita täytteen aineksia tehosekoittimessa, kunnes taatelit ovat sekoittuneet hyvin jauhojen sekaan ja taikina on helppo painella leivinpaperoituun ja öljyttyyn irtopohjavuokaan (n. 18 cm). Laita vuoka pakkaseen täytteen valmistuksen ajaksi.

  2. Pese blenderi ja laita liotetut pähkinät vuorostaan sinne. Anna pyöriä hetken, lisää sitten muut aineet ja sekoita hyvin, kunnes glögikakun täyte on silkkisen pehmeää. Kaavi täyte pohjan päälle tasaisesti ja laita takaisin pakkaseen. Anna kakun jähmettyä n. kymmenen minuutin ajan.

  3. Valmista sitten kiille: Kaada 1 dl glögiä pieneen kattilaan ja sekoita liivatejauhe siihen. Kuumenna, ja kun jauhe on liuennut nesteen sekaan lisää kattilaan toinen desi glögiä. Kaada glögiseos varovasti hieman jähmettyneen kakun päälle, ja siirrä jääkaappiin jähmettymään n. neljän tunnin ajaksi, yön yli tai kunnes kiille on hyytynyt.

Ainesosat
  • Pohja:
  • 1,5 dl Risenta mantelijauhoa
  • 2 rkl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 10 tuoretta taatelia
  • 0,5 tl suolaa
  • neitsytkookosöljyä vuoan voiteluun
  • Täyte:
  • 3,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuina, miel. yön yli, min. 4 tuntia)
  • 1 dl sulatettua neitsytkookosöljyä
  • 1/2 banaani
  • 1 dl vahvaa glögiä
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • Kiille:
  • 2 dl vahvaa glögiä (luomua tai itse tehtyä)
  • 2 rkl liivatejauhetta (tai 3 liivatelehteä)
  • koristeluun:
  • granaattiomenan siemeniä, kookoshiutaleita