Gluteeniton kakkupohja

Risentan erikoisjauhoista valmistuu maukas, gluteeniton kakkupohja. Gluteeniton kakku on kätevä esimerkiksi kesän monissa juhlissa, jolloin ei tarvitse erikseen huomioida kaikkia erikoisruokavalioita.

  • Aika: 60min
  • Määrä: 6-8 annosta

Tee näin:

1. Laita uuni lämpiämään 175°C:een. Voitele ja jauhota riisijauholla irtopohjavuoka (noin 24 cm).

2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min.)

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunin alatasolla noin 30-35 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla ennen kuin otat sen uunista. Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa kahteen kerrokseen.

Ainesosat
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl Risenta raakaruokosokeria
  • ½ dl Risenta riisijauhoa
  • ½ dl Risenta durrajauhoa
  • ½ dl Risenta maissijauhoa
  • ½ dl Risenta chiajauhoa (voit halutessasi jättää chiajauhon pois. Käytä tällöin 1 dl riisijauhoa.)
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa