Gluteeniton kasvispiirakka

Suolainen piirakka on klassikkoherkku ja tämä gluteeniton versio syntyy helposti tattari- ja riisijauhoista. Kesäkurpitsa, pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuusto ovat herkullinen yhdistelmä ja piirakka maistuukin niin lämpimänä kuin kylmänä.

  • Määrä: n.10

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200°C:eenSekoita jauhot ja suola hyvin keskenään. Lisää vesi ja öljy muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla hieman tahmeaa, mutta käsin muovailtavaa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25cm) pohjalle ja reunoille ja esipaista 10 minuuttia.

2. Pilko kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit, hienonna pinaatti. Annostele täytteet esipaistetun piirakkapohjan päälle. Murustele pinnalle fetajuusto.

3. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa joukkoon (kaura)maito. Mausta kuivatulla basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 30–35 min., kunnes munamaito on jähmettynyt ja piirakka on saanut hieman väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ainesosat
  • Pohja:
  • 2 dl Risenta tattarijauhoa
  • 1 dl Risenta riisijauhoa
  • 2 rkl perunajauhoa
  • Ripaus suolaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 dl kylmää vettä
  • Täytteet:
  • ½ kesäkurpitsa
  • n. 70g baby-pinaattia
  • 1 dl aurinkokuivattuja
  • tomaatteja
  • 100 g fetajuustoa
  • Munamaito:
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl (kaura)maitoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • Suolaa & mustapippuria