Gluteeniton manteli-blondie

Kevät ja kesä ovat juhlien aikaa! Leivo juhlapöytään ihana, gluteeniton manteli-blondie, joka kestää noutopöydässä hyvin ja maistuu kaikille. Pellillisestä riittää isommallekin juhlaväelle ja koristelussa voi käyttää strösseliä tai sesongin marjoja.

  • Määrä: Pellillinen

Tee näin:

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. 

Sekoita kuivat aineet pienessä kulhossa keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti nostellen vuoron perään jauhoseos, sulatettu voi ja maito. Sekoita varovasti ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nonparelleilla tai tuoreilla marjoilla.

Ainesosat
  • Pohja:
  • 4 munaa
  • 3 dl raakaruokosokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl Risenta mantelijauhoa
  • 3 dl Risenta maissijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Kuorrutus:
  • 75g huoneenlämpöistä voita
  • 4dl mansikanmakuista tomusokeria