Gluteeniton omenapiirakka

  • Aika: 60min

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 175°C:een.
2. Sulata voi kattilassa ja anna kiehua hetki, kunnes se on hieman ruskistunut.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää voi ja kananmunanvalkuaiset jauhoseokseen.
5. Lohko omena viipaleiksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
7. Asettele päälle omenalohkot ja sirottele päälle kanelia.
8. Paista noin 25 minuuttia.

Ainesosat
  • 100 g voita
  • 4 dl Risenta mantelijauhoa
  • 0,75 dl Risenta maissijauhoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 omenaa
  • n. 1 rkl kanelia