Gluteeniton puolukka-kookoskakku kinuskikuorrutteella

Tämä manteli- ja riisijauhoista leivottu kakku saa makeutensa kookossokerista ja ihanaa kirpsakkuutta puolukoista. Helposti valmistuva kinuskikuorrute viimeistelee kakun.

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 180°C:een. Riko kananmunat isoon kulhoon ja lisää kookossokeri. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.

2. Mittaa mantelijauhot, riisijauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe, vanilja ja suola toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kookosöljy ja kookosmaito. Lisää sitten muna-sokerivaahto ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon puolukat.

3. Voitele rengasvuoka kookosöljyllä ja ripottele vuoan pohjalle ja reunoille hieman mantelijauhoa. Lusikoi taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 min, kunnes kakku on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Voit myös tarkistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa kakku lautaselle. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

4. Poista taateleista kivet. Lisää kaikki kuorrutteen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. 

Ainesosat
  • 3 kananmunaa
  • 1 ¾ dl kookossokeria
  • 3 dl Risenta mantelijauhoa
  • 2 dl Risenta riisijauhoa
  • ¾ dl kookoshiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl juoksevaa kookosöljyä
  • 2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 1 dl puolukoita
  • Kinuskikuorrute:
  • 8 tuoretta taatelia
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • pieni ripaus suolaa