Gluteeniton siemennäkkäri

Rouskuva gluteeniton siemennäkkäri maistuu herkulliselta glögin kanssa.

  • Aika: 45min
  • Määrä: 1 pellillinen

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 150°C:een
2. Sekoita kuivat ainekset ja raastettu juusto kulhossa.
3. Lisää oliiviöljy ja kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Levitä taikina uunipellille asetetulle leivinpaperille ja laita päälle toinen leivinpaperi.
5. Kauli taikina tasaiseksi kaulimella, poista päällimmäinen leivinpaperi ja laita uuniin.
6. Paista siemennäkkäriä noin 30 minuuttia, kunnes se on kovettunut ja saanut sopivasti väriä.


Vinkki! Voit huoletta vaihtaa reseptin mausteita mielesi mukaan. Kokeile rohkeasti ja ylläty!

Ainesosat
  • 2 dl Risenta maissijauhoa
  • 0,5 dl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl Risenta kurpitsansiemeniä
  • 0,5 dl Risenta chiansiemeniä
  • 0,5 dl Risenta pellavansiemeniä
  • 0,5 dl Risenta seesaminsiemeniä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 25 g kovaa juustoa, esim parmesaania tai västerbotten-juustoa
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tsk inkivääriä