Gluteeniton tomaattipiirakka

  • Aika: 45min
  • Määrä: 12 annosta

Tee näin:

1. Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka hyvin öljyllä.
2. Ripottele juustoraaste ja siemenet vuoan pohjalle tasaisesti aivan reunoja myöten.
3. Paista pohjaa 185 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia, kunnes juusto on kunnolla gratinoitunut.
4. Leikkaa täytteen sipuli suikaleiksi ja kuullota pannulla öljyssä. Puolita tomaatit ja laita odottamaan.
5. Sekoita kaikki täytteen muut ainekset paitsi tomaatit keskenään ja kaada vuokaan.
6. Ripottele tomaatinpuolikkaat tasaisesti piirakan pinnalle ja paista 150 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen ja hyytynyt.
7. Anna jäähtyä mieluiten yön yli, mutta vähintään 2 tuntia jääkaapissa ennen leikkaamista

Ainesosat
  • POHJA
  • 125 g juustoraastetta
  • 4 rkl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl Risenta kurpitsansiemeniä
  • TÄYTE
  • 6 rkl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 6 rkl Risenta kurpitsansiemeniä
  • 300 g sipulia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 600 g tomaatti-basilika tuorejuustoa
  • 200 g kuohukermaa
  • 50 g tuoretta basilikaa
  • 5 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna