Gluteeniton toscakakku

Tässä Risentan reseptissä kahvipöydän klassikko, Toscakakku on päivitetty gluteenittomaksi. Mantelijauho tekee pohjasta ihanan mehevän, rapea kuorrutus kruunaa maun.

  • Aika: 45min

Tee näin:

1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.

2. Vaahdota munat ja sokeri. 

3. Sekoita kuivat aineet keskenään lisää muna-sokeriseokseen.

4. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. 

4. Paista 200°C:ssa n. 20min.

5. Valmista kuorrute kuumentamalla kattilassa kaikki kuorrutusainekset yhdessä. 

6. Levitä lämmin kuorrute lähes kypsän kakun päälle ja paista vielä 200°C:ssa, kunnes kuorrutus on kauniin vaaleanruskea.

Ainesosat
  • Pohja:
  • 2 munaa
  • 1,5dl sokeria
  • 1 dl Risenta riisijauhoa
  • 1/2dl Risenta maissijauhoa
  • 1/2dl Risenta mantelijauhoa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1rkl kuohukermaa
  • 100g voita sulatettuna
  • Kuorrutus:
  • 100g voita
  • 1dl sokeria
  • 100g mantelilastuja
  • 2rkl Risenta riisijauhoa
  • 2rkl kuohukermaa