Gluteenittomat laskiaispullat

Ihanan herkulliset laskiaispullat ovat täysin gluteenittomia. Täytteenä niissä on itsetehty mantelimassa, joka on tosi helppo valmistaa.

  • Aika: 30min + 50min nostatus
  • Määrä: 8 kpl

Tee näin:

1. Sulata voi, kaada joukkoon maito ja lämmitä noin 37°C.
2. Murustele ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla melko löysää, se paksuuntuu kohotuksen aikana.
3. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
4. Lämmitä uuni 200°C:een.
5. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 8 osaan. Pyörittele pyöreiksi pulliksi ja kohota pellin päällä vielä 20 minuuttia.
6. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
7. Sekoita mantelimassan ainekset keskenään.
8. Koverra pullasta hieman sisusta ja sekoita mantelimassan joukkoon.
9. Vispaa kerma, täytä pulla mantelimassalla ja kermavaahdolla.
10. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa!

Ainesosat
  • 75 g voita
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl Risenta raakasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl Risenta psylliumkuitujauhetta
  • 1 dl Risenta riisijauhoa
  • 2 dl Risenta maissijauhoa
  • 1 kananmuna + 1 muna voiteluun
  • MANTELIMASSA
  • 4 dl Risenta mantelijauhoa
  • 1 dl Risenta raakaruokosokeria
  • 2-4 rkl vettä
  • Koristelu
  • 2 dl vispikermaa
  • tomusokeria