Gluteenittomat marjamuffinsit

Nämä maukkaat marjamuffinssit maistuvat vaikka jo aamupalalla, sillä ne on tehty ravitsevista ja hyvää tekevistä aineksista. Muffinsseista saa helposti myös vegaanisia ja ne sopivatkin monenlaiselle herkuttelijalle! Tämän ihanan reseptin on kehittänyt bloggaaja Tuulia Talvio.

  • Aika: 45min
  • Määrä: 6-8 muffinsia

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet veteen isossa kulhossa ja anna geeliytyä hetken aikaa.
2. Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää kookosöljy ja hunaja (tai vaahterasiirappi) ja soseuta tasaiseksi. Kaada seos chia-siementen joukkoon ja sekoita.
3. Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe muiden ainesten joukkoon. Lisää marjat ja sekoita varovasti. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa ja nautiskele!

Ainesosat
  • 2 rkl Risenta chia-siemeniä + 6 rkl vettä
  • 2 kypsää banaania
  • 3 rkl sulaa kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa (tai esimerkiksi vaahterasiirappia vegaanisena vaihtoehtona)
  • 1,5 dl Risenta teff-jauhoa
  • 1,5 dl Risenta mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl pakastemustikoita ja -vadelmia