Gluteenittomat piparkakut

Ihania piparkakkuja monen muotoisena: Sydämiä, ukkoja, hevosia, tähtiä!

  • Aika: 45min

Tee näin:

1. Sekoita voi ja sokeri tehosekoittimessa.
2. Lisää siirappi, piparkakkumauste, sooda ja riisijauho. Sekoita sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa noin 5 min.
3. Lisää joukkoon tattarijauho ja sekoita hyvin.
4. Sekoita nopeasti joukkoon vesi.
5. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa. Kaulitse ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla ja tee muoteilla haluamasi muotoisia piparkakkuja.
6. Paista 180°C (kiertoilma)uunissa 5-7 minuuttia.

Jos haluat tehdä piparkakkutalon, sekoita taikinaa tattarijauhojen lisäämisen jälkeen vielä 4-5 minuuttia, jolloin taikinasta tulee kestävämpää ja sitä on helpompi käsitellä ja leipoa.

Ainesosat
  • 150 g voita
  • 1,5 dl Risenta ruokosokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta (kaneli, inkivääri, neilikka)
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2,5 dl Risenta riisijauhoa
  • 2 dl Risenta tattarijauhoa
  • 2 rkl vettä