Gluteenittomat Runebergin tortut

Helmikuun alussa juhlitaan kansallisrunoilijaamme J.L. Runebergia Runebergin tortuilla. Runebergin tortut voi tehdä joko silikoniseen tai teflon-muffinssivuokaan, mutta myös paperisiin muffinssivuokiin. Perinteisissä Runebergin tortuissa käytetään kostutukseen arrakkipunssia tai rommia, mutta alkoholin voi halutessaan korvata myös sitruunavedellä. Nämä gluteenittomat tortut eivät jää maussa toiseksi perinteisille Runebergin tortuille, päin vastoin!

  • Aika: 45min
  • Määrä: 8-10

Tee näin:

1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi.

2. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen.

3. Sekoita kuivat ainekset ja raastettu appelsiininkuori keskenään ja nostele varovasti taikinan sekaan.
4. Voitele ja jauhota vuoat mantelijauholla, jos käytät metallisia vuokia. Nostele taikina lusikoilla vuokiin siten, että niihin jää hieman kohoamisvaraa.
5. Paista tortut 200°C:ssa uunissa n. 20 minuuttia.

Kostutusliemi: Sekoita keskenään n. 3 dl vettä ja 1dl punssia. Voit korvata punssin myös pienellä määrällä sitruunamehua. Kostuta jäähtyneet tortut dippaamalla ne liemeen tai sutimalla lientä torttujen päälle.

 Koristele tortut sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.

Ainesosat
  • 200g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl Risenta raakaruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl Risenta mantelijauhoa
  • 2 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 appelsiinin kuori raastettuna hienoksi