Helpot vehnättömät herkkuvohvelit

Näiden vohveleiden taikina valmistuu näppärästi tehosekoittimessa. Ravitsevat ja täysin vehnättömät vohvelit saavat makeutensa banaanista ja hunajasta, joten ne sopivat hyvin niin aamupalaksi kuin jälkiruoaksikin!

  • Aika: 20min
  • Määrä: 6 vohvelia

Tee näin:

1. Riko kananmunat tehosekoittimeen. Pilko banaani ja lisää se sekä loputkin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla melko paksua.

2. Kuumenna vohvelirauta ja levitä pinnoille hieman kookosöljyä esimerkiksi pullasudin avulla. Kaada raudalle muutaman ruokalusikallisen verran taikinaa ja paista noin 3-4 minuuttia, kunnes vohveli on saanut kauniin kullanruskean sävyn.

3. Tarjoa vohvelit lämpiminä esimerkiksi tuoreiden marjojen ja jäätelön tai jogurtin kera. Jos vohveleita jää yli, ne voi säilyttää jääkaapissa ja lämmittää uudelleen joko vohveliraudassa tai uunissa ennen tarjoilua.

Ainesosat
  • 2 luomukananmunaa
  • 1 kypsä banaani
  • 1 ½ dl Risenta kaurajauhoa
  • 1 dl Risenta durrajauhoa
  • ½ dl Risenta tattarijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
  • kookosöljyä paistamiseen
  • tuoreita marjoja ja esimerkiksi jäätelöä tai jogurttia tarjoiluun