HELPPO VEGAANINEN & GLUTEENITON TÄYTEKAKKU

Tämä upea täytekakku syntyy helposti kevään ja kesän juhliin. Ja mikä parasta, se on vegaaninen ja gluteeniton ja sopii näin ollen useimpiin erikoisruokavalioihin.

  • Määrä: 4-6

Tee näin:

Lämmitä uuni 180°C:een. Sekoita kauramaito ja pellavarouhe pienessä kulhossa ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi. Sillä välin sekoita sula kookosöljy, omenasose, omenaviinietikka ja vaniljauute kulhossa. 

Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauho, kaurajauho, sokeri, leivinjauhe ja suola ja lisää sen jälkeen kosteiden ainesten sekaan. Hämmennä joukkoon myös tekemäsi pellavageeli. 

Kaada taikina hyvin öljyttyyn, pieneen irtopohjavuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia. Kakku on kypsää, kun puutikulla kokeiltaessa siihen ei enää tartu taikinaa. Huomaa, että kakun koostumuksen kuuluu olla kosteahkoa ja muhevaa, ei rutikuivaa. Anna kakun jäähtyä täysin ja halkaise sen jälkeen varovasti kahtia isolla terävällä veitsellä. Lisää väliin soijavispiä ja banaanisiivuja. Kuorruta soijavispillä ja lisää pinnalle reilusti tuoreita marjoja. 

Ainesosat
  • 1 dl kauramaitoa
  • 4 rkl pellavarouhetta
  • 1 dl kookosöljyä, sulana (tai oliiviöljyä)
  • 2 dl omenasosetta, makeuttamatonta
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • 2 dl kaurajauhoja (tai valmista kaurahiutaleista jauhoa tehosekoittimessa)
  • 1 dl Risenta raakaruokosokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • Pinnalle:
  • soijavispiä
  • tuoreita marjoja
  • mantelilastuja
  • Vuoan halkaisija: 16-18 cm