Herkullinen supersiemen-granola

Tämä rouskuvan rapea granola on todellinen ravinnepommi, kiitos lukuisten erilaisten siementen. Paahdetut kookoslastut tuovat kivan lisän granolaan, ja kun sen tarjoilee eksoottisten hedelmien ja tuoreiden marjojen kera, on miniloma tropiikkiin valmis! Tämän herkullisen reseptin on kehittänyt bloggaaja Tuulia Talvio.

  • Aika: 30min
  • Määrä: 1 pellillinen

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja aseta sivuun. Mittaa kaurahiutaleet sekä kaikki siemenet isoon kulhoon ja sekoita.
2. Sulata kookosöljy juoksevaksi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Kun öljy on sulaa, käännä lämpö pois ja sekoita joukkoon hunaja ja vanilja. Kaada kookosöljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
3. Levitä granola tasaiseksi levyksi uunipellille. Paista noin 20-25 minuuttia, kunnes granola on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarkkaile kuitenkin, ettei granola pääse palaamaan. Granolaa kannattaa käännellä pari kertaa paiston aikana, jotta se saa tasaisen värin.
4. Tarjoile granola esimerkiksi jogurtin sekä tuoreiden hedelmien ja marjojen kera ja nauti! Granola säilyy tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä kuukauden verran.

Ainesosat
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 1 dl Risenta kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 1 dl Risenta luomu-hampunsiemeniä
  • ½ dl Risenta chiasiemeniä
  • 5 rkl kookosöljyä
  • 3-4 rkl kotimaista hunajaa (tai esim. vaahterasiirappia)
  • ½ tl vaniljauutetta
  • 2½ dl paahdettuja kookoslastuja