Ihana kurpitsarisotto

Pehmeä kurpitsa, tuore timjami sekä cashew-pähkinöistä valmistuva pähkinäparmesaani tekevät tästä risotosta herkullisen aterian, joka on helppo valmistaa!

  • Määrä: 4

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurpitsapalojen joukkoon loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda kurpitsaa uunissa 25-30 minuuttia kunnes palat ovat pehmenneet.

2. Valmista sillä välin pähkinäparmesaani. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha muruksi. Kaada parmesaani kulhoon ja aseta sivuun.

3. Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Valmista kasvisliemi. Kun kurpitsat ovat kypsyneet, ota ⅓ paloista sivuun. Soseuta loput kurpitsat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi soseeksi. Lisää hieman kasvislientä tarvittaessa.

4. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu, lisää loraus oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Mittaa pannulle riisit ja kuullota kevyesti. Lisää valkoviini. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä aina muutama desi kerrallaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia ja lisää sitten kurpitsasose ja kurpitsapalat. Sekoita hyvin ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes riisi tuntuu sopivan pehmeältä.

5. Lisää vielä lopuksi pähkinäparmesaani, tuore timjami ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. 


VINKKI: Voit halutessasi korvata pähkinäparmesaanin tavallisella parmesaanilla!

Ainesosat
  • noin 800 g myskikurpitsaa
  • 1 keltainen sipuli
  • 4 dl Risenta Avorio -risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8-9 dl kuumaa kasvislientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa & mustapippuria
  • 1 dl pähkinäparmesaania
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • Pähkinäparmesaani:
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ripaus suolaa