KAHDEN RAAKA-AINEEN CREPESIT

Kikhernejauhoista tehtävät superhelpot räiskäleet syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta. Lisämakua crepeseihin voi tuoda kaakaojauheella ja luontaisella makeuttajalla. Makeuttamattomana crepesit toimivat hienosti myös suolaisilla täytteillä!

  • Määrä: 8-9 crepesiä

Tee näin:

Annostele kikhernejauho, neste ja makeutus tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi taikinaksi. Mikäli teet kaakaocrepesejä, lisää kaakaojauheen lisäksi makeutusta ja 0,5 dl vettä. Jätä tekeytymään 5 minuutiksi. 

Taikinan tulee olla juoksevaa, jotta saat tehtyä siitä tarpeeksi ohuita räiskäleitä. Lämmitä pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä. Annostele pannulle noin puoli desiä taikinaa jalevitä se ohueksi letuksi esimerkiksi lusikan avulla. Paista noin 1-1,5 minuuttia, kunnes pinta on kuiva. Käännä ohuella lastalla ja paista toinenkin puoli. 

Anna lettujen jäähtyä hieman ja täytä kermavaahdolla tai soijavispillä, banaanisiivuilla ja mustikoilla. Valuta halutessasi päälle hieman pähkinävoita.

Ainesosat
  • 3 dl kikhernejauhoja
  • 3,5 dl vettä tai kauramaitoa
  • + halutessasi 0,5 dl raakakaakaojauhetta,
  • 3 rkl raakaruokosokeria ja 0,5 dl vettä
  • Täyte:
  • vispikermaa/soijavispiä
  • banaania
  • mustikoita
  • pähkinävoita