Karamelli-Chiavanukas ja Mustikka-Syreenipehmis

Häikäisevän kaunis ja herkullinen jälkiruoka syntyy ruokakirjailija ja-bloggaaja Vaneljan ohjeella. Karamelli-chiavanukas on täynnä hyvää tekeviä luomusiemeniä ja mustikkapehmis syntyy täyteläisestä kookosmaidosta, mustikoista ja syreeninkukista.

  • Aika: 20min
  • Määrä: 2-4

Tee näin:

Karamelli-Chiavanukas:

Annostele kaikki raaka-aineet, paitsi chia-siemenet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna paksuuntua noin 15 minuuttia. 

Mustikka-Syreenipehmis 

Annostele kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita paksuksi pehmikseksi. Mikäli tehosekoittimesi on pieni, valmista seos kahdessa erässä. Lisää halutessasi lisämakeutta esimerkiksi hunajasta. Tarjoa chia-vanukkaan ja mustikoiden kera.

Ainesosat
  • Karamelli-chia-vanukas:
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 3 tuoretta taatelia, kivet poistettuna
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • ½ tl vaniljauutetta
  • 3 rkl chia-siemeniä
  • Mustikka-Syreeni-pehmis:
  • 2 pakastettua kypsää banaania, paloiteltuina
  • 2 rkl täysrasvaista kookosmaitoa, jääkaapissa säilytettynä
  • 2 rkl mustikoita
  • pieni kourallinen syreeninkukkia
  • 1 tl vaniljauutetta