Kardemumma-tuorepuuro purkissa

Niin Risentan myslit kuin siemenpuurotkin taipuvat ihanaksi tuorepuuroksi, kun niiden antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa. Tee puuro haluamaasi (kasvi)maitoon, mausta kardemummalla ja koristele kauden marjoilla. Tässä Vaneljan ohjeessa puuro on tehty kauniiseen lasipurkkiin ja tarjoillaan karhunvatukoiden, mustikoiden ja pähkinävoin kera.

  • Määrä: 2

Tee näin:

Sekoita mitä tahansa mysliä tai siemenpuuroseosta veden, kauramaidon ja mausteiden kera kulhossa. Ripottele lasipurkin pohjalle marjoja ja banaanisiivuja. Kaada päälle puuroseos. Sulje purkki ja jätä tekeytymään yön yli. Aamulla kaada päälle hieman kauramaitoa, mikäli tarve. Nauti haluamasi siemen- tai pähkinävoin kera. 

Ainesosat
  • 2,5 dl Risenta Mysliä tai siemenpuuroseosta
  • 2 dl vettä
  • 2,5 dl kauramaitoa (tai esim. mantelimaitoa)
  • ½ tl kardemummaa
  • ripaus merisuolaa
  • pieni kourallinen karhunvatukoita
  • pieni kourallinen mustikoita
  • banaanisiivuja