Kardemummakorput

  • Aika: 180min
  • Määrä: 48 kpl

Tee näin:

1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kananmuna.

3. Murustele ja liuota nesteen joukkoon hiiva.

4. Kääntele neste kuivien aineiden sekaan yhdessä pehmeän, huoneenlämpöisen voin kanssa. Sekoita hyvin.

5. Anna turvota noin 10 minuuttia.

6. Pyörittele taikinasta palloja (lisää tarvittaessa riisijauhoa, jos taikina tarttuu) ja laita ne leivinpaperoidulle pellille.

 7. Kohota leivinliinan alla noin tunti.

8. Paista 190°C asteessa noin 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja anna pyöryköiden jäähtyä noin 10 minuuttia. Leikkaa palasiksi veitsellä.

9. Kuivata korppuja 100°C:ssa noin tunti.

Ainesosat
  • 2 ½ dl durrajauhoa
  • ½ dl kookosjauhoa
  • 2 dl riisijauhoa
  • 1 dl raakasokeria
  • ½ dl psylliumkuitua
  • 2 tl karkeaa kardemummaa
  • 50g hiivaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 100 g voita, huoneenlämpöistä