Kaura-karpalosämpylät

Leivo aamiaispöytään tuoreita kaurasämpylöitä.

  • Aika: 120
  • Määrä: 9 kpl

Tee näin:

1. Liota hiiva veteen ja lisää hunaja. 

2. Sekoita kaikki kuivat ainekset paitsi karpalot keskenään. Lisää jauhoseos nesteeseen.

3. Vatkaa muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella.
4. Lisää karpalot ja anna taikinan turvota noin 5 minuuttia. 
5. Lusikoi taikina nokareiksi leivinpaperille. 
6. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle unikonsiemeniä ja kurpitsansiemeniä. 
7. Anna kohota liinan alla noin 75 minuuttia. 
8. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia 190 °C:ssa kiertoilmauunissa. 
9. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. 

Ainesosat
  • 25 g (1/2 pkt) hiivaa
  • 4 dl kädenlämpöistä vettä (noin 30°)
  • 4 1/4 dl Risenta kaurajauhoa
  • 1 1/2 dl Risenta tattarijauhoa
  • 4 rkl Risenta psylliumkuitujauhetta
  • 1 rkl Risenta pellavansiemeniä
  • 1 rkl Risenta auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia