Kesäinen falafel-salaatti

Nopeat ja herkulliset kikhernepyörykät ovat kiireisen kesäkokin pelastus! Tarjoa pyörykät osana raikasta kesäsalaattia ja saat helposti näyttävän aterian, joka maistuu vaikka piknikillä! Reseptin on Risentalle tehnyt Tuulia Talvio.

  • Aika: 20min
  • Määrä: 4

Tee näin:

1. Valmista Risentan Kikhernepyörykät pakkauksen ohjeen mukaan ja paista pyörykät joko paistinpannulla tai uunissa. Valmista salaatti pyöryköiden kypsyessä.

2. Annostele reilusti muutamaa erilaista salaattia isoon tarjoiluastiaan. Pilko kurkut, nektariinit ja mansikat lohkoiksi ja lisää salaattiin. Murustele päälle feta ja lisää myös oliivit.

3. Lisää kaikki basilikaöljyn ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi öljyksi. Viimeistele salaatti basilikaöljyllä ja nosta lopuksi päälle reilusti kikhernepyöryköitä. Tarjoa Risenta Juuressiemennäkkileivän kera.

Ainesosat
  • 1 pkt Risenta Kikhernepyöryköitä
  • muutamaa erilaista salaattia (esim. roomansalaattia ja baby-pinaattia)
  • ½ kurkku
  • 2 nektariinia
  • ½ l mansikoita
  • noin 100 g feta-juustoa
  • kalamata-oliiveja
  • basilikaöljyä
  • Helppo basilikaöljy:
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehut
  • noin 2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa (tai esim. vaahterasiirappia)
  • pieni ripaus suolaa