Kesän kaunein persikkakakku

Herkullinen ja näyttävä täytekakku syntyy persikoista ja Risentan gluteenittomista jauhoista – tämä kaunotar sopii kaikkiin kesän juhlapöytiin päätähdeksi tai gluteenittomaksi vaihtoehdoksi. Persikan voi sesongin mukaan vaihtaa myös vaikka kirsikoihin tai mansikoihin.

  • Aika: 45min
  • Määrä: 8

Tee näin:

Kakkupohjat:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen jälkeen huolellisesti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne sitten taikinan sekaan.

Vuoraa kahden kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin. Leikkaa persikat viipaleiksi ja painele ne kakkuihin. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

 Mascarponekuorrutus:

Vatkaa kaikki ainekset huolellisesti sekaisin. Voit notkistaa kuorrutetta pienellä määrällä maitoa tai muuta nestettä. 

 

Kakun kokoaminen:

Kostuta kakkupohjat sudin avulla. Laita toinen kakku tarjoiluvadille ja levitä sen päälle vajaa puolet mascarponekuorrutuksesta. Asettele päälle toinen kakkupohja ja levitä loput mascarponesta päälle ja reunoille. Koristele kakku persikoilla, nektariineilla ja syötävillä kukilla tai kauden muilla marjoilla/hedelmillä. 

Ainesosat
  • Kakkupohjat:
  • 200 g voita
  • 3 dl (intiaani)sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl Risenta mantelijauhoja
  • 1 dl Risenta tattari- tai durrajauhoja
  • 1 rkl Risenta psylliumkuitujauhetta
  • 200 g persikoita/nektariineja/aprikooseja/kirsikoita
  • Mascarponekuorrutus:
  • 220 g mascarponea
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ½ sitruunan mehu
  • Kostutukseen:
  • ½ dl sitruunamehulla maustettua vettä
  • Koristeeksi:
  • persikoita, nektariineja tai muita kauden hedelmiä/marjoja
  • syötäviä kukkia