Kikhernedumplings

Tempuravihanneksilla ja wasabidipillä

  • Aika: 60min
  • Määrä: 4

Tee näin:

1. Sekoita kananmunat, maissijauho, vehnäjaho ja leivinjauhe isossa kulhossa.
2. Lisää puolet vedestä ja vatkaa taikinaksi. Lisää vettä kunnes saat sopivan juoksevan taikinan.
3. Lämmitä öljy 180°C:een. Käytä lämpömittaria jos uppopaistat kattilassa.
4. Leikkaa vihannekset pienempiin paloihin. Kasta muutama vihannespala taikinaan ja uppopaista pari minuuttia tai kunnes palavat ovat saaneet kauniin värin. Nosta talouspaperille.
5. Valmista kikhernepihvit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan ja muotoile massasta soikeita pihvejä. Pyöräytä pihvit seesaminsiemenissä.
6. Paista pihvit kullanruskeiksi öljyssä.
7. Sekoita wasabitahna, majoneesi ja riisiviinietikka tasaiseksi dippikastikkeeksi ja anna maustua kylmässä.
8. Tarjoile kikhernedumplingsit tempuravihannesten, wasabidipin ja japanilaisen soijakastikkeen kanssa.

Ainesosat
  • 1 pkt Risenta Kikhernepyörykät
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl öljyä paistamiseen
  • TEMPURAVIHANNEKSET:
  • 1 dl maissijauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl kylmää vettä
  • 600 g vihanneksia, esim. parsakaali, porkkana, paprika
  • 1 ltra neutraalia öljyä
  • WASABIDIPPI:
  • 1 tl wasabitahnaa
  • ¾ dl majoneesia
  • ½ tl riisiviinietikkaa