Kikhernepyörykät ja paahdettu kukkakaali

Tarjoillaan paahdetun kukkakaalin, tahinijogurtin & raikkaan porkkana-persilja-granaattiomenasalaatin kanssa.

  • Aika: 60min
  • Määrä: 4

Tee näin:

1. Valmista kikhernepyörykät pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan. Lisää halutessasi hienonnettua korianteria (1 ruukku) ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori.
2. Laita uuni lämpenemään 185°C:een.
3. Jaa kukkakaali sopivan kokoisiksi kukinnoiksi ja asettele uunivuokaan. Pirskottele päälle noin 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paahda uunissa noin 30 minuuttia.
5. Yhdistä tahini, jogurtti, juustokumina, yrttisuola, 1 rkl oliiviöljyä ja mustapippuria kulhossa. Sekoita hyvin ja laita kylmään maustumaan.
6. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa mandoliinin tai juustohöylän avulla. Laita kulhoon. Hienonna persilja ja ota granaattiomenan siemenet talteen. Lisää viipaloitujen porkkanoiden joukkoon persilja, granaattiomenan siemenet, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori, 1 rkl oliiviöljyä, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
7. Tarjoa paahdettu kukkakaali kikerhepyöryköiden, tahinijogurtin ja porkkanasalaatin kanssa.

Ainesosat
  • 1 pkt Risenta Kikhernepyörykät
  • 600 g kukkakaalia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2-3 rkl tahinia
  • 2 dl jogurttia, 10 %
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 porkkanaa, 150 g
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • ½ sitruuna, mehu ja raastettu kuori
  • 1 granaattiomena, pienehkö