Kvinoaa ja mausteisen pehmeää kikhernekastiketta

Tämä herkullinen, maukkaan mausteinen kikhernekastike on ihan parasta ruokaa pimeneviin iltoihin! Täyteläistä ja parhaimmillaan ravitsevan kvinoan ja paahdettujen kikherneiden seurana.

  • Määrä: 4-6

Tee näin:

  • Mikäli keität kikherneet itse, aloita valmistus liottamalla kikherneitä 8-10 tunnin ajan. Keitä sitten kypsiksi n. 1h. Valmistele koko pussillinen kerralla ja pakasta loput annospusseissa - näin sinulla on valmiiksi keitetyt kikherneet seuraavaa kertaa varten.
  • Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Lämmitä uuni 175C asteeseen. Huuhtele kikherneet ja ota niistä erilleen n. ¼, jotka paahdat koristeeksi annoksiin.
  • Valmista kastike: kuori valkosipuli ja pilko se muutamaan osaan. Lisää kattilaan kaikki raaka-aineet, paitsi kookoskerma. Anna kiehua n. 5-10 minuutin ajan ja tee kastikkeesta tasaista sauvasekoittimella. Lisää mukaan kookoskerma ja sekoita hyvin. Anna porista matalalla lämmöllä n. 15 minuutin ajan, tai kunnes kastike on suurustunut sopivan paksuiseksi.
  • Paahda sillä välin kikherneet: levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille, ripottele päälle öljyä sekä hieman suolaa ja juustokuminaa. Paahda n. 15 minuutin ajan.
  • Kun kvinoa ja kastike ovat valmiita, tarjoile ne paahdettujen kikherneiden ja sitruunanviipaleiden sekä tuoreen korianterin kanssa.
Ainesosat
  • Kvinoa:
  • 3 dl Risentan vaaleaa kvinoaa
  • 6 dl vettä
  • suolaa
  • neitsytoliiviöljyä
  • Kikhernekastike:
  • n. 5-6 dl keitettyjä kikherneitä (=2 dl kuivia tai 2 prk valmiiksi keitettyjä)
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 1 prk (n. 70g) tomaattipyrettä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • suolaa
  • ripaus Santa Maria mustapippuria
  • ripaus Santa Maria ceylonin kanelia
  • ripaus Santa Maria juustokuminaa
  • ripaus Santa Maria korianteria
  • ripaus Santa Maria kuivattua chiliä
  • 2,5 dl Santa Maria kookoskermaa (Coconut Cream)