Lämpimän mausteinen belugalinssipata

Maukkaat belugalinssit maistuvat sellaisenaan, mutta ne sopivat mainiosti myös linssipataan kasvisten ja lämpöisten mausteiden kanssa. Tämä pata on todella helppo valmistaa ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa!

  • Määrä: 4

Tee näin:

1. Aloita padan valmistus belugalinsseistä. Linssit kannattaa keittää erillisessä kattilassa, jotta ne eivät värjää muita aineksia. Mittaa siis linssit pieneen kattilaan ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut ainekset linssien kypsyessä.

2. PIlko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa ja parsakaali pienemmiksi paloiksi.

3. Kuumenna iso (mieluusti laakea) kattila, lisää pohjalle kookosöljy ja kuullota sipuleita keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää currytahna ja sekoita se hyvin sipuleiden joukkoon. Lisää bataatti ja kesäkurpitsa ja kääntele sipulit ja mausteet kasvisten joukkoon. Mittaa kattilaan kookosmaito ja vesi, kiehauta ja anna sitten kasvisten kypsyä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää parsakaali ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes parsakaali on sopivan kypsää.

4. Mausta kasvikset lopuksi kurkumalla ja tamarilla. Kääntele lopuksi kasvisten joukkoon keitetyt belugalinssit. Tarjoa pata riisin ja tuoreen korianterin, limen sekä cashewpähkinöiden kanssa.

Ainesosat
  • 1,5 dl Risenta belugalinssejä
  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni bataatti
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl vihreää currytahnaa
  • 3 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl tamaria (tai soijakastiketta)
  • tarjoiluun riisiä, tuoretta korianteria, limeä ja cashew-pähkinöitä.