Maailman parhaat mantelipikkuleivät

Näiden suursuosion saaneiden mantelipikkuleipien resepti on vihdoin täällä! Nämä pikkuleivät ovat yksinkertaisuudessaan suussa sulavia ja niitä voi tuunata esimerkiksi raastamalla taikinan joukkoon sitruunankuorta tai lisäämällä taikinaan kanelia.

  • Aika: 30min
  • Määrä: 40

Tee näin:

1. Vaahdota kevyesti voi ja raakaruokosokeri.

 2. Lisää siirappi ja keltuainen. 

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. 

4. Leivo riisijauhoissa taikina tangoksi ja paloittele pienehköiksi kiekoiksi. Muotoile halutessasi taputtelemalla pyöreämmiksi. 

5. Paista 180°C:ssa uunissa n.10 min.

Ainesosat
  • 100g voita
  • 1 dl raakaruokosokeria
  • 1 rkl siirappia
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,2 dl Risenta maissijauhoa
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 0,5 dl Risenta riisijauhoa
  • 0,6 dl Risenta mantelijauhoa