Macaron-leivokset

Trendikkäät ja suloiset macaron-leivokset ovat leipurin taidonnäyte. Punnitse raaka-aineet huolella ja käytä puhtaita välineitä, niin onnistut!

Tee näin:

1. Erota munanvalkuaiset ja anna niiden seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

2. Siivilöi mantelijauho, kaakaojauhe ja tomusokeri kulhoon ja sekoita ne keskenään

3 .Vatkaa erillisessä astiassa valkuaiset vaahdoksi ja ala lisätä sokeria joukkoon vähän kerrallaan.

4. Sekoita kuivat aineet valkuaisiin varovasti nostellen.

5. Kaada taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle n. 2cm kokoisia pyöreitä kiekkoja.

6. Anna kuoren muodostua vähintään 15min.

7. Paista 140°C:ssa 20 minuuttia. 

8. Ota macaronsit varovasti pelliltä, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Sekoita voikreemiin haluamasi maku- ja väriaineet ja levitä joka toisen macaron-puolikkaan päälle. Yhdistä puolikkaat varovasti. 


Ainesosat
  • 140g (4-5kpl) munanvalkuaista
  • 145g Risenta mantelijauhoa
  • 260g tomusokeria
  • 75g sokeria
  • Voikreemin perusohje:
  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5dl tomusokeria
  • Voikreemin maustamiseen:
  • n. 2 tl vaniljasokeria TAI
  • 2 rkl hilloa TAI
  • 2 rkl kaakaojauhetta