Mantelikorput

Rapeat ja herkulliset mantelikorput valmistuvat reilussa tunnissa.

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 170 °C:een.
2. Vatkaa voi, kananmunat, keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. 
3. Lisää yrttisuola ja kuivat ainekset. Sekoita tasaiseksi. 
4. Vaivaa taikinaa huolellisesti. Jaa kahteen osaan ja pyöritä rulliksi. 
5. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 
6. Aseta rullat pellille ja litistä ne tasaisiksi.
7. Paista 20 minuuttia, ota uunista ja leikkaa rullat sopivan kokoisiksi paloiksi. 
8. Alenna uunin lämpötila 120 °C:een.
9. Paista vielä 20-40 minuuttia, riippuen siitä kuinka kuivia korppuja haluat. 
10. Ota uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. 

Ainesosat
  • 75 g sulatettua voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 keltuaista
  • 1 dl ruokosokeria
  • ½ tl yrttisuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 9 dl Risenta mantelijauhoa
  • 250 g manteleita, rouhittuna
  • 3 tl kanelia