Mausteinen siemennäkkäri

Mausteinen siemennäkkäri valmistuu helposti ja on täysin gluteeniton.

  • Aika: 45min
  • Määrä: 1 pellillinen

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 150°C:een
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja raasta juusto kulhoon.
3. Lisää oliiviöljy ja kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
4. Levitä taikina uunipellille asetetulle leivinpaperille ja laita päälle toinen leivinpaperi.
5. Kauli taikina tasaiseksi kaulimella, poista päällimmäinen leivinpaperi ja laita uuniin.
6. Paista siemennäkkäriä noin 30 minuuttia, kunnes se on kovettunut ja saanut sopivasti väriä.

Vinkki! Voit huoletta vaihtaa reseptin mausteita lempimausteisiin. Kokeile rohkeasti ja ylläty!

Ainesosat
  • 2 dl maissijauhoa
  • 1/2 dl auringokukansiemeniä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl chiansiemeniä
  • ¼ dl pellavansiemeniä
  • ¼ dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 25 g kovaa juustoa, esim. parmesaania
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 tsk inkivääriä
  • 1 tsk jauhettua pomeranssinkuorta