Mustikka-banaanikakku

Helppo, herkullinen ja täysin gluteeniton kakku sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 175 °C:een.
2. Sulata voi.
3. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Soseuta banaani.
5. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
6. Lisää banaani, kananmunat ja voi.
7. Lisää mustikat taikinaan varovasti käännellen.
8. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
9. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
10. Ripottele päälle tomusokeria.
11. Tarjoile vaniljarahkan ja tuoreiden mustikoiden kanssa.

Ainesosat
  • 90 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl Risenta mantelijauhoa
  • 1/2 - 2/3 dl ruokosokeria
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl Risenta kookosjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 kypsää banaania
  • 100 g mustikoita
  • 2 rkl agavesiirappia
  • Tarjoiluun:
  • tomusokeria
  • tuoreita mustikoita
  • vaniljarahkaa