Mustikkakakku

Tämän kesäisen reseptin on kehittänyt Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.

Tee näin:

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa ohessa olevassa järjestyksessä.
2. Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
3. Kumoa taikina 15-20 cm öljyttyyn kakkuvuokaan ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

4. Saadaksesi kookoskermasta vaahtoa, pidä kookoskermaa yön yli jääkaapissa. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi, sekoita joukkoon unikonsiemenet, lemon curd, vaniljasokeri ja kardemumma. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle.
6. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja ja koristele mustikoilla.

Ainesosat
  • KAKKUPOHJA
  • 1 dl mantelimaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 2 dl Risenta teffjauhoja
  • 1 dl Risenta mantelijauhoja
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl kookossokeria (tai fariinisokeria)
  • ½ sitruunanmehu
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 200g (pakaste)mustikoita
  • PÄÄLLE
  • 2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa (tai soijakermaa)
  • 3 rkl Risenta unikonsiemeniä
  • 3 rkl lemon curdia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-2 tl kardemummaa
  • KORISTELUUN
  • kourallinen paahdettuja mantelilastuja
  • mustikoita
  • tomusokeria