Mutakakku

Täysin gluteeniton mutakakku valmistuu helposti tällä ohjeella!

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200 °C:een
2. Voitele halkaisijaltaan noin 23 cm:n kakkuvuoka. Jauhota kookoshiutaleilla.  
3. Sulata rasva.  
4. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
5. Lisää hieman jäähtynyt rasva. 
6. Sekoita maissijauho, kaakao ja vaniljasokeri kulhossa. 
7. Lisää jauhoseos taikinaan. 
8. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta keskeltä pehmeä. 

Anna kakun jäähtyä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. 

Ainesosat
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl Risenta maissijauhoa
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Kookoshiutaleita