Pehmeä kaurapannari kesän marjoilla

Tämä pannari saa pehmeän makunsa ihanasta kaurajauhosta, eikä muita jauhoja seurakseen kaipaakaan! Kuorruta pannari kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä sesongin mukaan.

Tee näin:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki kevyesti.

  2. Sekoita maito kananmuniin ja sekoita hyvin.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  4. Sekoita jauhot kananmuna-maito -seokseen. Lisää mukaan myös sulatettu voi/öljy, sekä vaahterasiirappi. Sekoita hyvin, kunnes taikina on tasaista. 

  5. Anna tekeytyä n. 30 minuutin ajan. Laita uuni lämpenemään 225°C:een.

  6. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille tai laajaan uunivuokaan. Paista 30-60 min. valitsemasi astian syvyydestä riippuen.

  7. Tarjoile jäähtynyt pannari kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Ainesosat
  • 3 kananmunaa
  • 8 dl kauramaitoa
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • 4 dl Risenta kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 100 g sulatettua voita tai neitsytkookosöljyä
  • ripaus suolaa
  • päälle:
  • (kookos)kermavaahtoa
  • kesän marjoja