Pinaatti-fetapiiras kaurajauhoista

Tämä ihanan juustoinen fetapiirakka sopii niin vierastarjottavaksi, juhlapöytään kuin arki-illan iltapalaksikin.

  • Määrä: 10

Tee näin:

Pohja: Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kaulitse jauhojen kera taikinasta muutaman millin paksuinen pohja piiraaseen. Voitele n. 28cm pyöreä piirasvuoka hyvin ja painele taikina vuokaan.

Täyte: Kuullota sulatettu ja valutettu pinaatti, sipuli ja paprika tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.
Sekoita kulhossa kerma ja munat hyvin keskenään.
Lisää kerma-munaseokseen jäähtynyt pinaatti-sipulisekoitus ja fetakuutiot.

Kaada täyte taikinan päälle ja ripottele piiraan päälle juustoraastetta.
Paista n. 200°C uunissa n. 35-40 minuuttia.

Ainesosat
  • Pohja:
  • 300g voita (huoneenlämpöistä)
  • 2 munaa
  • 2rkl Risenta psylliumkuitujauhetta
  • 300g Risenta kaurajauhoa
  • 300g Risenta riisijauhoa
  • 2tl suolaa
  • 150g juustoraastetta
  • 1rkl maitoa
  • Täyte:
  • 400g hienonnettua pakastepinaattia
  • 2 paprikaa suikaleina
  • 1 keskikokoinen sipuli suikaleina
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 4dl ruokakermaa / creme fraichea
  • 3 kananmunaa
  • 2dl fetakuutioita
  • 1 dl juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)