Piparimokkapalat

Tässä joulunajan herkkureseptissä yhdistyy kaksi kestosuosikkia: piparit ja mokkapalat. Ja mikä parasta, tämä herkku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville herkkusuille.

  • Määrä: Pellillinen

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään: jauhot, vaniljasokeri, sooda, piparkakkumauste ja suola. 

Kiehauta kattilassa fariinisokeri, siirappi, kahvi, voi ja kaakaojauhe. Yhdistä seokset ja sekoita hyvin. 

Lisää joukkoon 1dl jogurttia ja kun taikina on hieman jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. 

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200°C:ssa 20 minuuttia. Anna piparimokkapalojen jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute.

Kiehauta kattilassa voi, kahvi ja kaakaojauhe. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa voimakkaasti.

Kaada kuuma kuorrute mokkapalojen päälle ja levitä kuorrute nuolijalla tai veitsellä. Koristele heti nonparelleilla ja piparimurulla. Piparit on helppo murustaa kaulimen avulla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Ainesosat
  • Pohja:
  • 4 dl Risenta kaurajauhoja
  • 2 dl Risenta mantelijauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 3 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl tummaa siirappia
  • 2 dl kahvia
  • 200g voita
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
  • 2 kananmunaa
  • Kuorrute:
  • 4 dl tomusokeria
  • 100g voita
  • 2 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • Koristeluun:
  • kultaisia nonparelleja
  • 1 gluteeniton pipari murustettuna