PIPARINELIÖT KERMAVAAHDOLLA JA KINUSKILLA

Nämä suloiset piparineliöt tuoksuvat joululta ja maistuvat taivaalliselta. Mausteiset leivonnaiset koristellaan kermavaahdolla ja kinuskilla ja mikä parasta, resepti on helppo muuntaa täysin vegaaniseksi. Piparineliöistä voi tehdä sydämiäkin esim. piparkakkumuotin avulla.

  • Aika: 45min

Tee näin:

Lämmitä uuni 200°C:een. Leivinpaperoi pienehkö vuoka.

Sekoita kulhossa öljy, siirappi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä kuivat aineet nesteiden joukkoon, sekoita ja kaada taikina vuokaan.

Paista n. 25 minuuttia.

Pohjan paistuessa sekoita kinuskin ainekset ja keitä n. 5-10 min, kunnes kinuski hieman sakenee. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Kun pohja on valmis, laita sekin jäähtymään.

Valmista tavallinen kermavaahto vaahdottamalla kerma vaahdoksi tai kookoskermavaahto erottelemalla kookoskerma kookosvedestä ja vatkaamalla kovettunut kermaosa kevyesti vaahdoksi.

Pohjan jäähdyttyä leikkaa se neliöiksi ja koristele kermavaahdolla ja kinuskilla. 

Ainesosat
  • 0,75 dl neitsytkookosöljyä
  • 1 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1,5 dl valitsemaasi (kasvi)maitoa
  • 3 dl Risenta kaurajauhoja
  • 1 dl Risenta riisijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl piparkakkumaustetta, TAI
  • vastaava määrä valitsemiasi jouluisia mausteita
  • (ceylonin kanelia, neilikkaa, inkivääriä..)
  • KINUSKI:
  • 1 dl (kookos)kermaa (esim. Santa Maria)
  • 1 dl (kookos)sokeria
  • ripaus suolaa
  • KERMAVAAHTO
  • 1 prk tavallista tai kookoskermavaahtoa