Pizza kikhernejauhosta

Kikhernejauhoista syntyy helposti maittava pitsapohja, joka on luontaisesti gluteeniton sekä viljaton. Lisää pitsaan omat lempitäytteesi ja herkutteluhetki on taattu!

  • Määrä: 1 pellillinen

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 225C asteeseen ja päällystä uunipelti leivinpaperilla. Mittaa kulhoon kikhernejauhot, vesi, oliiviöljy, suola ja juustokumina. Sekoita vispilän avulla tasaiseksi niin, ettei taikinaan jää paakkuja. Kaada taikina uunipellille ja levitä lusikan avulla soikion muotoiseksi levyksi.

2. Esipaista pohjaa noin 15 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin ja tuntuu hieman rapealta. Pilko sillä välin kesäkurpitsa, tomaatit ja mozzarella siivuiksi.

3. Ota pohja uunista ja levitä pohjan päälle tomaattipyrettä. Lisää muut täytteet ja laita takaisin uuniin noin 10-15 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat kypsyneet sopivasti ja juusto on sulanut. Viimeistele salaattisekoituksella ja mustapippurilla.

Ainesosat
  • Pizzapohja:
  • 2,5 dl kikhernejauhoa
  • 2,5 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • Täytteet:
  • 2-3 rkl tomaattipyrettä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 tomaatti
  • muutama kirsikkatomaatti
  • 1 pallo bufala mozzarellaa
  • kourallinen salaattisekoitusta (esim. baby-pinaattia ja rucolaa)
  • mustapippuria