Pizzataikina

  • Aika: 60min

Tee näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (37°C).
2. Sekoita psylliumkuitujauhe joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia.
3. Lisää rahka, suola ja jauhot vähän kerralla.
4. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Anna kohota 30 minuuttia.
6. Vaivaa taikinaa varovasti ja lisää vähän jauhoja.
7. Kauli taikina ouhieksi pohjaksi leivinpaperin päällä.
8. Lisää haluamasi täytteet.
9. Paista noin 10-15 minuuttia 250°C kiertoilmauunissa kuuman pellin tai pizzakiven päällä.

Ainesosat
  • PIZZATAIKINA:
  • 25 g (½ pkt) hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 rkl Risenta psylliumkuitujauhetta
  • ½ dl rahkaa
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ½ dl Risenta tattarijauhoa
  • 2 dl Risenta riisijauhoa
  • TÄYTTEET, ehdotus 1:
  • Tomaattipyreetä
  • Juustoraastetta
  • Viipaloitua kesäkurpitsaa
  • Viipaloituja herkkusieniä
  • Timjamia
  • Tomaattiviipaleita
  • Suolaa ja pippuria
  • Oliiviöljyä
  • TÄYTTEET, ehdotus 2:
  • Tomaattipyreetä
  • Juustoraastetta
  • Tomaattiviipaleita
  • Viipaloitua chorizo-makkaraa tai salamia
  • Tuoreita yrttejä, esim. basilika tai oregano
  • Suolaa ja pippuria
  • Oliiviöljyä