Punajuuret Västerbotten-juuston kanssa

  • Aika: 60min
  • Määrä: 4-6 annosta

Tee näin:

1. Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä, noin 45 minuuttia. Kuori heti.
2. Lohko palasiksi ja sekoita niiden joukkoon öljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kääntele joukkoon yrtit ja murustele päälle juusto. Koristele kurpitsansiemenillä.

Ainesosat
  • 500 g tuoreita punajuuria, pieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikka
  • suolaa ja pippuria
  • 75 g Västerbotten-juustoa (tai muuta pitkään kypsytettyä kovaa juustoa, esim. Emmental)
  • 100 g tuoreita yrttejä, esim. basilika, rucola, persilja
  • ½ dl Risenta kurpitsansiemeniä