Flatbread teff-jauhoista

Flatbreadin eli rieskan valmistamisen ei tarvitse olla hankalaa. Tällä reseptillä valmistat maukkaat flatbreadit, jotka ovat lisäksi gluteenittomia.

  • Aika: 60min
  • Määrä: 6kpl

Tee näin:

Tee näin:

  1. Sekoita chiasiemenet ja vesi, anna turvota 10 min.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  3. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy.

  4. Yhdistä hiiva ja chiasiemenhyytelö, lisää lopuksi kuivat aineet seokseen. Sekoita sähkövatkaimella noin 3 minuuttia. Jätä tekeytymään n. 40 minuutiksi.

  5. Lämmitä uuni 250°C:een. Lämmitä samalla myös uunipelti.

  6. Ota taikina pois kulhosta ja jaa 6 osaan. Kauli jokainen pala ohueksi leiväksi ja asettele kuumalle pellille leivinpaperin päälle. Jos taikina on tarttuvaa, käytä apuna riisijauhoja.

  7. Paista leipää uunissa noin 5 minuuttia.

  8. Ota leivät pois uunista ja irrota pellistä. Lisää päälle täytteet ja paista vielä noin 5 minuuttia 250°C:ssa.

Ainesosat
  • 2 rkl Risenta chiasiemeniä
  • 1 dl Risenta teff-jauhoja
  • 1 dl Risenta riisijauhoja
  • 2 rkl Risenta psylliumkuitu jauhetta
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1dl haaleaa vettä
  • 25g hiivaa
  • Täytteet:
  • Tomaattikastiketta
  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Mozzarellaa
  • Juustoraastetta
  • Kasviksia, kuten: Sipulia, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, tomaattia, basilikaa, rucolaa.