Sitruunainen fenkolirisotto

Tässä hurmaavassa risotossa maistuvat raikas sitruuna ja aromaattinen fenkoli. Vinkeillämme onnistut valmistamaan täydellisen risoton!

  • Määrä: 4

Tee näin:


Kuori ja hienonna salottisipulit. Pese ja hienonna fenkolit, säästä hennot tupsut myöhemmäksi. 

Pese sitruuna ja leikkaa noin puolet kuoresta kuorimaveitsellä suikaleiksi ja sitten veitsellä ohuiksi tikuiksi. Raasta toinen puoli kuoresta pienellä terällä. Purista mehu ja jätä sivuun odottamaan. Laita kasvisliemi kuumenemaan.

Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää fenkoli ja sitruunankuoritikut (säästä muutama tikku annosten koristeluun). Kuullota viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää risottoriisi ja sekoittele pari minuuttia. 

Lisää valkoviini kasariin ja anna kiehahtaa. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, anna aina edellisen kauhallisen imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan lisäämistä. Jatka näin, kunnes riisi on al dente. 

Sekoita risoton joukkoon mascarpone-juusto, voi ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Sekoita lopuksi risoton joukkoon sitruunamehu, hieno sitruunankuoriraaste sekä kirveli. 

Valmiin risoton tulisi olla ennemmin juoksevaa kuin puuromaista. Jaa risotto lautasille ja viimeistele annokset fenkolin tupsuilla, sitruunankuoritikuilla, kirvelillä ja raastetulla parmesaanilla.



Ainesosat
  • 2 salottisipulia
  • 2 pientä fenkolia (n. 300 g)
  • 1 luomusitruuna
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 ½ dl Risenta Avorio -risottoriisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl mascarpone-juustoa
  • 50 g voita
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • suolaa & mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna