Sitruunainen mantelitorttu

Tämä raikas ja täyteläinen gluteeniton sitruunakakku saa hauskan twistin unikonsiemenistä.

  • Aika: 60min
  • Määrä: 8-10

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 160°C:een.
  2. Voitele irtopohjavuoka ja "jauhota" se unikonsiemenillä tai mantelijauholla.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa öljy ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat yksi kerrallan sekä sitruunamehu.
  5. Kääntele joukkoon kuivat ainekset ja sekoita.
  6. Kaada vuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. 
  7. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää hunaja ja vaniljasokeri.
  8. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla.
Ainesosat
  • 4 dl Risenta mantelijauhoa
  • 3 rkl Risenta Luomu unikonsiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl raakasokeria
  • 2 luomusitruunan mehu
  • 3 kananmunaa
  • Kuorrutus:
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 rkl vaniljasokeria